Re-integratie buiten de eigen organisatie

Waarom wij eerste keuze in tweede spoor re-integratie zijn

Re-integratie 2e spoor

Begeleiding naar ander, beter passend werk

Gezond blijven werken is een voorkeursscenario van iedere werkgever en werknemer. Soms zijn de omstandigheden dusdanig dat dit in de eigen werksituatie niet meer reëel haalbaar is, omdat de eigen functie onderdelen bevat die voor de medewerker te belastend zijn.

Om te bewerkstelligen dat de werknemer toch op een verantwoorde wijze aan het werk kan blijven, kan gekeken worden naar de mogelijkheden in een andere beschikbare functie. Voor zover deze mogelijkheid bij de eigen werkgever niet direct voorhanden is, kan de werknemer professionele ondersteuning worden aangereikt bij het vinden van een andere, beter passende, baan bij een  nieuwe werkgever.

In dit van A tot Z begeleide proces wordt aandacht besteed aan het opstellen van een zoekprofiel m.b.t. de nieuw te vinden baan, ontwikkeling van sollicitatie- en netwerkvaardigheden, actieve netwerkondersteuning en proeftijdbegeleiding bij plaatsing.

Omdat de behoefte van individuele cliënten verschilt, wordt het re-integratie plan aan de hand van een intakegesprek altijd gepersonaliseerd.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?