Re-integratie

Re-integratie in beter passende arbeid

Re-integratie 2e spoor

Waarom wij daarin eerste keuze zijn…

Als door gezondheid omstandigheden uw eigen werk niet meer past, omdat hierin activiteiten voorkomen die voor u te belastend zijn, dan kan het aangewezen zijn om uw pijlen te richten op ander werk dat beter bij uw mogelijkheden past.

Als dit werk buiten uw eigen organisatie moet worden gezocht, spreekt men in jargon over ‘re-integratie in het 2e spoor’. 

Omdat men in een situatie als deze meestal niet zomaar even weer bij een andere werkgever ‘naar binnen wandelt’, wordt vaak een professioneel bedrijf ingeschakeld om de medewerker in het re-integratieproces te begeleiden. In de regio wordt hiervoor   vaak een beroep gedaan op Elan Arbeidsinterventie, omdat in onze organisatie specifieke kennis aanwezig is die in het proces van 2e spoor begeleiding van een grote meerwaarde blijkt. 

Onze coaches hebben niet enkel hun kwalificatie en ruime ervaring als re-integratie coach, job coach en/of arbeidsdeskundige, maar zij hebben ook een ruime achtergrond in de (arbeids)revalidatie. Hierdoor zullen zij uw situatie in de regel erg goed begrijpen en vanuit hun deskundigheid met u kunnen meedenken over de meest geschikte inrichting van het re-integratieproces. Zo kunt u veilig en verantwoord re-integreren in ander werk. 

Omdat Elan Arbeidsinterventie daarnaast ook nog over een groot en goed onderhouden relatienetwerk beschikt en wij u niet alleen zelf leren solliciteren, maar daarnaast ook proactief werkgevers voor u benaderen, heeft u bij ons ook in dit opzicht de zekerheid van een professioneel hoogwaardige ondersteuning.

Wilt u meer weten over 2e spoor re-integratie begeleiding bij Elan Arbeidsinterventie? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?